Skip links

ΠΡΟΣΩΠΟΓΡΑΦΗΜΑ του ΦΩΤΗ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΥ, από την συνάδελφο και συγχωριανή του, ΄Αννα- Μαρία Διακομιχάλη.

Κλήθηκα απόψε στην πολιτική συγκέντρωση του Φώτη Χατζηδιάκου, ως υποψήφιου Βουλευτή με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επερχόμενες εθνικές εκλογές της 21 Μαϊου 2023 προκειμένου να αναφερθώ όχι σε πολιτικές θέσεις και πράγματα, αλλά για να σκιαγραφήσω το προσωπογράφημα ενός ανθρώπου με τον οποίο συμπορεύτηκα και γνώρισα ως συνάδελφο, ως συγχωριανό, ως οικογενειάρχη, ως άνθρωπο, ως Δήμαρχο.


Επιλέγω λοιπόν να οριοθετήσω τις προσωπικές μου αναφορές και να εκφράσω καταρχάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ιδιαίτερη αυτή τιμή να προλογίσω τον κ. Φώτη Χατζηδιάκο σε μια ιδιαίτερη στιγμή της δημόσιας πορείας του, αλλά και να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου για όλα όσα διδάχθηκα κοντά του.


Ξεκινώ λοιπόν με μία υπενθύμιση, ότι: « Ένας άνθρωπος είναι το σύνολο των πράξεών του. Τι έχει κάνει, τι μπορεί να κάνει … ».


Η ανθρωποκεντρική διάσταση του κάθε ατόμου αποτελεί μια αέναη διαδικασία, στην οποία προσμετρούνται τα επαγγελματικά στοιχεία, τα ηθικά και πνευματικά του χαρίσματα, οι μαθησιακές του γνώσεις (παιδεία), η ευρύτητα της νοητικής του ικανότητας, η αξιοσύνη της καρδιάς του, η ανθρωπιά που κοσμεί τον χαρακτήρα του, η κατανόηση των εκφραστικών του λόγων, η αντικειμενικότητα των εργασιακών του δυνατοτήτων και σχέσεων.


Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ξεκίνησε την πορεία της ζωής του από το χωριό μας, τ’ Απόλλωνα. Από παραδοσιακή οικογένεια, με αξίες και διδάγματα, που καθόρισαν τις επιλογές του, το χρέος του ως άνθρωπος και συνέθεσαν το προσωπικό του σύστημα αξιών. ΄Ενα δυναμικό μείγμα παραδοσιακών καταβολών και σύγχρονων τάσεων.


Από τα χρόνια των σπουδών σου στη Νομική Σχολή διακρίθηκε, ως αριστούχος φοιτητής και αργότερα ως μάχιμος δικηγόρος. ΄Ανθρωπος του μέτρου, της ευθύνης, της εργασίας και της αυτοπειθαρχίας. Εργασιομανής, αυθεντικός, ευθύς, απαιτητικός από τον εαυτό του και από τους άλλους. Ακάματος, ειλικρινής στις σχέσεις του, υπεύθυνος, δυναμικός, έμπειρος αλλά και σεμνός. ΄Εχει μεγάλο πλούτο εμπειριών και αναφορών, όπως όλοι γνωρίζουμε.


Στο πέρασμα του χρόνου η πορεία της ζωής του σφυρηλατήθηκε πάνω στον αγώνα, στην δουλειά, στην εντιμότητα. Από αγάπη και συνειδητή έγνοια για τον τόπο μας αποφάσισε να μην μείνει θεατής στα επαγγελματικά, πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα, αλλά να συμμετέχει ολόψυχα, στους πολυμέτωπους αγώνες για το κοινό καλό, μέσα από την πολυετή προσφορά και τις θεσμικές ιδιότητες, που υπηρέτησε.


Στοιχεία της προσωπικότητας του είναι η υποστηρικτική συμπεριφορά προς όλους εμάς, που μαθητεύσαμε δίπλα του, η ενθάρρυνση και η συναισθηματική υποστήριξη. Η ανάληψη λελογισμένων ρίσκων. Η δράση. Η προώθηση αξιών που συνεισφέρουν στην ευημερία του τόπου. Η σύλληψη οραμάτων, που δίνουν προοπτική. Η μετάγγιση πηγαίου ενθουσιασμού , η κινητοποίηση του «εγώ» και η μετατόπιση του στο «εμείς». Η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα στις μεταβολές των συνθηκών δίχως να υπονομεύεται κάποιο βασικό πλέγμα των αρχών του. Ο σεβασμός των ιδιαιτεροτήτων. Η τέχνη να επικοινωνεί με τους απλούς, αλλά και με τους σπουδαίους .


Στο προσωπογράφημα του Φώτη Χατζηδιάκου, συστοιχίζονται και συμμετέχουν τα πρόσωπα της οικογένειας του. Η σύζυγος του, κ.Αγάπη και ο γυιός τους, Στέργος, σφυριλατημένοι και ενωμένοι πάνω στις ίδιες αξίες και αρχές: ΓΝΩΣΗ, ΕΡΓΑΣΙΑ, ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ.


Ως μητέρα τριών αγοριών, ως δικηγόρος, αλλά και ως πολίτης θεωρώ, ότι οι ανθρώπινες κοινωνίες δεν συγκροτούνται μόνο στη βάση των οικονομικών σχέσεων, αλλά κυρίως στη βάση των αξιών, των αρχών, των προσδοκιών και των απόψεων εκείνων, που έχουν σχέση με την ηθική τάξη των πραγμάτων. Και σε αυτό ο κοινωνικός ρόλος του κάθε ατόμου, η αναγνώριση στο πρόσωπο του της ηθικής, της αξιοπιστίας, της αναγνώρισης αποτελούν υγιή πρότυπα που αξίζουν τον σεβασμό και την αποδοχή του κοινωνικού συνόλου.


Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι το σύνολο των πράξεών του, για ΄ο,τι έχει επιτύχει, για ό,τι μπορεί να επιτύχει ακόμη… », όλα μετρήσιμα, όλα γνωστά σε όλους, για τα οποία αποτελεί πρότυπο οικογενειάρχη, υπεύθυνου επιστήμονα, καλού πατριώτη.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στον ιστό.