Skip links

Φώτης Χατζηδιάκος: Απρόθυμη η κυβέρνηση να ανακόψει το «τσουνάμι» των πλειστηριασμών 700.000 ακινήτων, βάζει βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής

Τα funds, τα κόκκινα δάνεια και η επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης, όταν το δημόσιο χρέος ξεπέρασε το φράγμα των 400 δισεκατομμυρίων ευρώ

 Μετά τις κρίσεις του 2008 και του 2015, η χώρα μας βιώνει ξανά μια νέα κρίση οικονομική, κοινωνική και πολιτική. H ακρίβεια και ο πληθωρισμός κατατρώει το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας. Έχουμε πληθωρισμό από τους υψηλότερους στην Ευρωζώνη. Ένας στους τρεις Έλληνες αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.

Η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης αποδεικνύεται απόλυτα αναποτελεσματική, ανεπαρκής και ευάλωτη στις αγορές, όπως προκύπτει από τα στοιχεία, τα οποία αναφέρονται από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών. Από τα αναλυτικά στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προκύπτει η αύξηση του δημοσίου χρέους, στο ποσό των 400 δις ευρώ, το οποίο προήλθε από τον νέο δανεισμό, το ύψος του οποίου ήταν υψηλότερο από τις εξοφλήσεις τίτλων που έληξαν.

Η επιδοματική πολιτική της Κυβέρνησης, και τα «καλάθια του νοικοκυριού» δεν εξαλείφουν το πρόβλημα και δεν ενδυναμώνουν το κράτος πρόνοιας, αφού η ακρίβεια μαστίζει την ελληνική οικογένεια. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους αντιμετωπίζεται με επιδοτήσεις δήθεν για τη στήριξη των καταναλωτών. Στην πραγματικότητα, η Κυβέρνηση, επιδοτεί τα υπερκέρδη των μεγάλων παραγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

 Ο πτωχευτικός νόμος αποδείχθηκε απόλυτα τραπεζοκεντρικός με αποτέλεσμα την έκρηξη των αύξηση των επιτοκίων και των κόκκινων δανείων σε βάρος των δανειοληπτών.

 Ο προγραμματικός λόγος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ στο θέμα της οικονομικής πολιτικής περιέχει επεξεργασμένες προτάσεις, που απαντούν με δίκαιο τρόπο στα προβλήματα των πολιτών:

– Για την μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όπως και ένα νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους,

– Για την προστασία της πρώτης κατοικίας και της αγροτικής γης, με την τροπολογία, την οποία κατάθεσε στη Βουλή, μια δεύτερη ευκαιρία για τους αδύναμους δανειολήπτες και ένα δίχτυ προστασίας από τους πλειστηριασμούς,

– Ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων 120 δόσεων για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ με «κούρεμα» 30% της οφειλής εφόσον τηρείται η ρύθμιση.

 Προχθές ο Πρωθυπουργός προ του αδιεξόδου υιοθέτησε την πρότασή του ΠΑΣΟΚ για την ρύθμιση των οφειλών με 120 δόσεις, αλλά αντί για το «κούρεμα» της οφειλής των συνεπών οφειλετών, φρόντισε να τους επιβαρύνει με τόκους. Ταυτόχρονα ακολούθησε την γνωστή του επιδοματική μικροπολιτική ενόψει των εκλογών, όπως ο ίδιος ομολόγησε σε πρόσφατη συνέντευξη του στο «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» ότι: «Όταν βρίσκουμε δημοσιονομικό χώρο, δίνουμε και κανένα επίδομα».

 Όμως δεν παίρνει καμία νομοθετική πρωτοβουλία για το «τσουνάμι» των πλειστηριασμών 700.000 ακινήτων που θα ακολουθήσουν μετά την έκδοση της απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου. Προς το παρόν ασχολείται με τις «μεταγραφές αεροδρομίου» των υποψηφίων βουλευτών του !!!

Φώτης Χατζηδιάκος

Υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

τ. Δήμαρχος Ρόδου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στον ιστό.